Брука во авион – Виц на денот

Се качиле патниците во авионот и пред да слетаат, пилотот се јавил преку разглас:

„Ценети патници, ви благодарам што летате со нашата компанија. Летот ќе трае 2 часа, летаме на висина од 10.000 метри, а времето е поволно. Ви посакувам убав лет.“

Завршил со поздравот и станал да оди некаде, а копилотот го прашува каде ќе биде.

Пилотот му вели: „Идам да се напијам кафе, па после ќе и се качам на добрана стјуардеса“.

Но, микрофонот останал вклучен и целиот авион го чул ова па почнале да паѓаат од смеење.

Добрата стјуардеса исто така го чула ова и се залетала од другиот крај на авионот да му каже на пилотот дека сите го слушаат и дека и е срам.

И така таа трча кон предниот дел на авионот, а еден од патниците и ја испружил ногата да не може да помине:

„Каде ма ороспијо една, остави го човекот прво да се напие кафе на раат!“


Во етер
Наслов
Изведувач

Background