(видео)Која фризерница има CV да се занимава со медиумска писменост? – Андоновски до Димова

Како е можно евалуатори на проекти во Националната агенција за европски образовни можности и мобилност да добиваат проекти финансисрани од истата агенција, а фризерница да добие проект за меимска писменост, праша во емисијата „Стадион“ на Канал 77, Стефан Андоновски од ВМРО ДПМНЕ. Прашањето е упатено до директорката на Националната агенција, Лидија Димова, која упати контра прашање до Андоновски – како добил стипендија од државата во износ од 50.000 долари, а сега работи во приватна фирма.
Дуелот во видео, дел од емисијата „Стадион“ на Канал 77, каде покрај Димова, која беше гостинка во студиото учествуваа и Нури Бајрами од ДКСК, адвокатот Александар Тортевски и Стефан Андоновски од ВМРО ДПМНЕ.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background