(видео) Заев во „Стадион“ кажа за што се разговара со Бугарија

Македонскиот премиер Зоран Заев за Канал 77  рече дека со Бугарија се постојано отворени каналите за комуникацијата.  При тоа, интензивно се разговара за прашањата што се актуелизираа и што се поставуваат како пречка за согласноста за усвојување на преговарачката рамка за Македонија за почеток на преговорите за членство во ЕУ.

-Разговараме за говорот на омраза, разговараме за патоказот за имплементацијата на Договорот меѓу двете земји. Треба да постигнеме повеќе на планот на економската соработка, да поттикнеме многу повеќе од она што до сега е постигнато, а не е малку. Имаме инвестиции од наши компании во Бугарија. Од Бугарија имаме 13 инвестиции, меѓу кои и најновите кои покажаа интерес за инвестиции во енергетиката“, рече премиерот Заев.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background