Во Македонија пародијата е реалност

Ова го вели Сашо Кокалнов новинар и за 58 то издание на Ноќен експрес каде овој пат тема на разговор беа говорот на омраза и лажните вести.

Кога стварноста ви е парадоија ние кои се бавиме со пародија многу тешко може да и парираме на стварноста затоа што од се можеш да направиш пародија освен од пародија. Практично тоа е постапка каде вие само повторувате нешто и не може да донесете ништо ново вели Коакланов.

Нас ни се случувало вистинити вести да ги објавиме како паравести и луѓето така да ги доживеат .Некои вести сме ги пренесуваме без запирка да смениме а луѓето да настапат со коментари доживувајќи ја како паравест, додава Кокаланов инаку автор на Коза Ностра.

За жал нашата стварност стана премногу сатаирична и во еден момент мислевме дека ја губиме битката бидејќи соопштенијата на една партија станаа позабавни и покарикатурални од тоа што ние можеме да го напишеме вели за Ноќен експрес новинарот Сашо Кокаланов.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background