Да се провери од каде толку голем број на неважечки гласачки ливчиња на овие избори

Споредено со некои други изборни циклуси голем е бројот на неважечки ливчиња на овие избори вели за 55 тото издание на Ноќен Експрес на Радио Мрежа Канал77 Александар Новаковски поранешен претседател на ДИК.

Внимателно да се провери дали тие ливчиња се намерно направени затоа што имало такви ситуации и во други изборни циклуси каде граѓаните тоа го правеле од револт.

Во овој случај немам информации и ниту сум во било која функција ангажиран да ги следам изборите , сепак тоа е работа на избирачките одбори и на општинските изборни комисии и точно може да се утврди дали е тоа правено од револт на граѓаните или од некои други намери , вели Новаковски за Ноќен Експрес каде ги анализиравме изборните резултати.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background