Дневна доза хумор

Веќе привршувате со вашите работни обрски (за оние до 16:00 часот) и затоа време е да го подигнеме расположението со малку хумор. Ајде, одвојте некоја минута да се насмеете со неколку смешни вицеви:

Докторе, ми треба потврда за да не работам.
–  Па, што ви фали?
–  Епа тоа де – потврда!

                                                       Судијата го прашува обвинетиот:
–  Зошто сте го убиле зајакот кога не сте член на ловечкото друштво?
–  А, зошто он ја јадеше мојата зелка кога не е член на моето семејство?

                                                Жената: Ти бре, сите пари ги трошиш на кафана!
–  Мажот: Што се буниш, ти даваш 50 евра за маскара!
–  Жената: Па јас купувам маскара за да ти бидам убава!
–  Мажот: па и јас пијам за да ми бидеш убава!

                          Жената го прашува мажот: Драги, ти сакаш паметни или убави жени?
–  Ни едната ни другата драга, јас те сакам тебе!

                                           Доаѓа политичар дома радосен и ја бакнува сопругата.
–  Сè е готово! Избран сум!
–  Навистина? Не лажеш?
–  Не не, сега веќе нема потреба!

 

                                                                     Комшики си муабетат:
–  Од кај ти е таа модрица под окото?
–  Од маж ми.
–  Па мислев дека отиде на пат, нели така ми кажа вчера?
–  Епа и јас мислев!


Во етер
Наслов
Изведувач

Background