Драге Јованоски: Главен проблем се нестручните стечајни судии и управници (видео)

Драге Јованоски, експерт за трудово право и стечајни постапки, вели дека поради лошо работење фирмата влегува во загуба, па во стечај.

– Проблемот е  неусогласеноста на нашите закони со условите на работење на фирмите и отварање на стечај. Нашите закони доста заостануваат и сеуште се однесуваат на поранешните стотина загубари, а сега имаме осумдесетина илјади регистрирнаи фирми кои треба некој да ги следи и да повикува на одговорност. Досега никој не одговарал од директорите за загуби и неуспешно ракководење, во кое често имало и намерни постапки – објаснува Јованоски, кој во емисијата „„Стадион“ на Радио Канал 77 ги обвини стечајните судии и управници за нестручност и некомпетентност.

–  Тоа е исто како да носиш во фудбалски клуб тренер кој никогаш не тренирал фудбал и не гледал фудбалски натпревар – рече Јованоски.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background