Како се градеше Белиот дворец на ВМРО ДПМНЕ? (видео)

Партиската зграда на партијата ВМРО ДПМНЕ е градена во партнерство, но не според принципот на јавно приватно партнерство. Единственото точно е дека зградата е направена со партнерство со компанија, која добива свој дел, додека локацијата е на партијата.

Ова е објаснувањето што на коментар  на слушател на Канла 77 во емисијата Стадион го дава познавачот на темата јавно приватно партнерство, Мирослав Трајановски. Претседателката на тинк тенк организаицјата Тамара Мијовиќ Спасова во емисијата даде и повеќе толкувања за досегашното практикување на ЈПП во Македонија.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background