Коктели за женска возбуда

Коктелите важат за пијалаци кои најлесно ги возбудуваат жените. Боите и ефектните декорации се само екстра добивка за привлекување на дама.

Постојат неколку коктели кои најмногу ги возбудуваат жените и тоа се добиени врз основа на анализа на неколку искусни бармени низ светот.

Ladykiller
30 ml џин
10 ml бренди од кајсија
10 ml Cointreau – ликер од портокал
60 ml сок од ананас
Се сервира во висока коктел чаша и може да се додаде малку шеќер

 

Sex on the Beach
40 ml вотка
20 ml ликер од праска
70 ml сок од ананас
70 ml сок од брусница
Се сервира со мраз во висока чаша и со парче портокал

 

 

One Night Stand
30 ml Drambuie
20 ml сок од портокал
10 ml лимонов сок
Шампањско
Помешајте ги соковите во чаша и на крај прелијте со шампањско

 

Pretty Woman
20 ml ликер од праска
10 ml слатка павлака
20 ml сок од шипка
10 ml ликер од кокос
10 ml сок од ананас
Помешајте со мраз и сервирајте во висока чаша


Во етер
Наслов
Изведувач

Background