Колку волумен зафаќа еден трилион долари во кеш

Низа од илустрации кои ќе ви помогнат како да си го испланирате просторот во случај да “планирате” да станете мултимилијардер (и нормално парите да ги чувате во кеш). Или ако ништо друго, да видите колав волумен ќе ви треба за да имаш толку пари.

10.000 долари (10 илјади долари)

1,000,000 долари (1 милион долари)

100,000,000 долари (100 милиони долари)

1,000,000,000 долари (1 милијарда долари)

1,000,000,000,000 долари (1 трилион долари) , а да и човекот е најдоле лево тоа ситното црвено малечко.

 

Извор: http://www.pagetutor.com/trillion/index.html 


Во етер
Наслов
Изведувач

Background