Костовски: Гувернерката не може да биде недопирлива (ВИДЕО)

Народната банка не ги почитуваше процедурите. еуростандард банка беше во можност да се докапитализира и да ги исполни условите и барањата од регулаторот да продолжи со работа, но тоа не ни го дозволија и два дена пред уплата на парите и пред настапот на сериозен инвеститор не шокираа и не затворија. Индикативно е и тоа што пред короната бевме во многу подобра позиција, но не оставија свесно пандемијата да не докусири и да ни го удрат сатарот, вели сопственикот на Еуростандард банка, Трифун Костовски, кој не бега од одговорност за стечајот.

 – Јас не се плашам од кривична одговорност, но треба да се побара и одговорност на гувернерката која заедно со Народната банка не треба да се третира како недопирлива и како светец, изјави Костовски.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background