Кој ја купил Фин Фишер програмата за следење во Македонија?

Оваа програма за следење и шпионирање е единствена програма лиценцирана и легално произведена во Британија со филијала во Германија и од таму може да се купи лиценцата за нејзина употреба .

Од британската фирма која по продава софтверот за оваа програма велат дека ја продаваат само на влади и други државни институции раскажува во Ноќен Експрес 48 информатичарот Дамјан Георгиевски.

Прашање е дали некоја наша институција го купила тој софтвер и дали потоа го продале на некој што не е Влада прашува Георгиевски.

Нашата Влада должна е да одговори на овие прашања или да размисли што ќе направи доколку некој друг ја купил таа програма вели Георгиевски за Канал77.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background