Ласовска: Илјадници деца ќе бидат надвор од настава (видео)

– Македонија последна во регионот го започнува образовниот процес и тоа неподготвена. Требаше анализите и подготовките да с еправат уште од март кога започна пандемијата и така ќе имаше време да се набават и компјутери и да се обезбеди интернет за сите училишта, ученици и наставници. Според нашите анализи во моментот над 40 000 деца ќе бидат надвор од наставата поради немање услови, што е директна дискириминација- вели пратеничката на Вмро Дпмне Благица Ласовска.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background