Латиф во Стадион: Најскапата компанија во моментот во светот вреди 1 трилијон долари

Максимална транспарентност на компаниите и прикажување на лошите и добрите страни во јавноста.

„Најголемите светски фирми во моментов имаат вредност од над еден трилијон долари „Арамко“ од Саудиска Арабија, излезе пред два месеци во јавноста дека вредноста и е два трилијона долари, тоа е најскапата компанија во моментов во светов“, изјави професорот Самир Латиф во емисијата „Стадион“ на Канал 77 на темата „Стечај и ликвидација на сметка на малите, а бизнис интереси за големите акционери“.

По оваа компанија, е „Епл“ со 1,3 милиони долари, па „Амазон“, „Мајкрософт“ и „Гугл“.

Латиф вели дека ова се во моментов највредните пет компании во светот кои преку „ајпио“ имаат голема вредност и пари.

 


Во етер
Наслов
Изведувач

Background