Линеарната телевизија нема да опстане

Линеарната Телевизија тешко дека ќе опстане вели Дејан Георгиевски во 47 ото издание на Ноќен експрес на тема Одумирање или ново раѓање на телевизијата.

Токму поради новите продукции и програми кои на интернет се нудат и лужето кои што сакаат да дојдат до квалитетна содржина пред се за документарна продукција,вести дебата или тоа што на нас што се занимаваме со следење на медиумите пред се од таа нивна информативна од аспектите на слобода на информирање и слобода на изразување.Меѓутоа пристапот до содржини е олеснет и сега секој може како што вообичаено сака да пристапи до онаа содржина која сака во моментот кога сака и во моментот кога нему му е најдобро и во таа смисла линеарната телевизија тешко дека ќе може да опстане како таква.

Она што најверојатно ќе го имаме се некакви депозитари огромни бази со содржини со кои ќе раководат компании кои се занимаваат со производство на содржини до кои за да дојдете ќе треба да платите за дојдете до омилената содржина , вели Георгиевски од Центарот за развој на медиумите во Ноќен експрес на Канал77.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background