Натали Петровска: Да ги разрешиме судиите избрани од партијата

Натали Петровска од коалицијата Сите за правично судење, вели дека прочистувањето на судиите и обвинитњлитњ трееба да се врати наназад изминатите шест седум години и да ги преиспита и да ги разреши сите примери на партиски избори и незаслужено напредување  на неквалитетни и неискуснио кадри во повисоките судови.

„ Јас сум збунета кога слушам информации и факти за голем број такви партиски кадри во апелација, управните судови на кои не можеме ништо да им правиме, затоа што они имаат траен мандат и дека нема начин, како што вели министерот Маричиќ да се докаже тоа дека партиите ги избрале а не нивниот квалитет, искуство и интегритет – рече Петровска во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background