Николај Крастев-Треба прво подобро да се запознаеме, работата на комисијата е избрзана(видео)

Добри македонско-бугарски односи не им одговараат на некои надворешни фактори како Русија и Србија, смета бугарскиот аналитичар и новинар, Николај Крастев кој беше гостин во емисијата ,,Стадион“ на тема-Бугарија на па патот на македонскиот европски успех.

Според Крастев , во овој клучен момент, ако на Македонија не се овозможи пристап во Европската Унија, тоа ќе значи оневозможување на пристап кон фондовите кон Европските фондови.

Тоа не е добро ни за Македонија ниту за Бугарија.

Крстев смета дека многу малку се познаваме, треба поголема размена на серии, филмови, култура.Треба да се следат телевизии и медиуми и во Бугарија и во Македонија, да правиме бизнис, па потоа да работи комисијата. Нејзината работа, според  него е избрзана.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background