Ноќен експрес: Институциите ги штитат работодавачите наместо работниците

Работниците самите од внатре треба да се организираат, бидејќи никој од надвор нема да им помогне, како што тоа самите можат да го направат, вели Уранија Пировска, извршен директор на Хелишинскиот комитет. Во видео интервјуто за Ноќен ескпрес, што ќе се емитува вечер во 21 часот на Канал 77, Пировска веле дека институциите имаат механизми да ги заштитат работничките права. Наместо тоа, ги штитат работодавачите.
Ноќен експрес, 07.11.2016 год.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background