Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 13

Ноќниот експрес со ова издание застана помеѓу спомениците од Скопје 2014 и Шарената револуција.

Гости во студио: Марјан Камиловски, автор на оградата со штитови на мостот во центарот во Скопје и професор Небојша Вилиќ.

Телефонски гости во живо јавување: Мирослав Грчев, Никола Наумовски, НВО Плоштад Слобода, Филип Јовановски.

Мотивот за боењето на спомениците и објектите во Скопје од страна на активистите од Шарената револуција, оправдани ли се овие дела, што значи целиот проект Скопје 2014, се дел од прашањата за кои разговараме.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background