Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 3

Трето издание од „Ноќен експрес“ на Канал 77 во интегрална верзија на тема: „Аболицирај ме нежно“.

Гостин: Благоја Чоревски, актер и поранешен заменик министер за култура. Разговори со: Уранија Пировска, Мери Николова и Оливера Трајковска.

Ставот на соговорниците е дека аболицијата е преседан што ги става граѓаните во нерамноправна положба со аболицираните политичари. Пировска најави дека Хелшинскиот комитет би можел да го повлече својот член во Комисијата за помилување на Претседателот на РМ, бидејќи не биле консултирани при донесувањето на одлуката за аболиција.

Музика во живо: Игор Митровиќ и бенд


Во етер
Наслов
Изведувач

Background