Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 5

Издание од Тетово, Кафе бар „Маестро“ на тема: „Градоначалник повеќе од премиер“.

Гости: Дарко Габревски, хроничар, Драган Давидовски, советник во Советот на општина Тетово, Башким Сулејмани, новинар и Самка Ибримовски, политичар.

Зошто е толку привлечна градоначалничката фотеља? Мислат ли градоначалниците на интересите на граѓаните од кои се избрани? Ибраимовски го објаснува случајот со наводно расипаното месо кои било делено на граѓаните од ромска националност и според негово објаснување бил наместен од поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкуловска. Градоначалниците на Прилеп, Куманово, Свети Николе и општина Карпош објаснуваат како станале кандидати за градоначалници, дека не секогаш е по нивна воља.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background