Ноќен експрес: Од агроном до угледен професор по генетика во Шведска

Виктор Трајковски е доктор по земјоделски науки и директор на Земјоделскиот институт во Фјалкестат во Јужна Шведска и професор по генетика на биотехничкиот факултет во Лунд. Тој е и претседател на Скандинавската генетска банка за овоштарски култури во Алмарт финансирана од петте скандинавски земји.

За тоа како од агроном во Македонија доаѓа до заслуженото место во шведското општество, во вечерашното издание на „Ноќен експрес“ на Канал 77, каде зборуваме за успешните од Македонија, секаде низ светот.

Канал 77, 21 часот, понеделник, 03.10.2016 год.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background