Ноќен Експрес: Потреба од дорегулација во секторот на приватното обезбедување

Околу 4 000 лица во земјава работат во фирмите за обезбедување – покажуваат официјалните статистики. Приватното обезбедување, како дејност која интензивно се менува и секојдневно се исправа пред нови предизвици, се соочува со проблеми во однос на нормативната регулација – смета Комората за приватно обезбедување на Република Македонија.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background