Објавена видео снимка од 1987 година: Фреди Меркјури во изведба на „Time Waits For No One“ (видео)

За прв пат, по четири децении закопано длабоко во трезорите, претходно неиздадената верзија на “Time”, снимена во 1986 од Фреди Меркјури за концепт албумот на хит мјузиклот со истото име, конечно се појави по две години работа на светски успешниот музичар, текстописец и продуцент Дејв Кларк, долгогодишен пријател на Фреди, користејќи ја целосната титула на песната “Time Waits For No One”.

“Time Waits For No One” го покажува Фреди Меркјури во неговите најинтересни, целосно одземени перформанси, придружени само со пијано, изложен на еден од најпознатите музички и гласовни музички изведби.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background