Па ние не сме сираци во оваа држава, вели Благоја Грујовски, сметајќи дека естрадата е неправедно маргинализирана во кризата од пандемијата

Во денешното издание на емисијата „Стадион“ на радио Канал 77 гостин беше и популарниот фолк пејач Благоја Грујовски, кој рече:

-Ние како здружение сме далеку од позицијата да бараме нешто, немаме правни орудија. Имавме многу јавувања од наши колеги, кои се засегнати, но за жал нашите можности се лимитирани и само можевме нивниот глас да го пренесеме. Сакавме да кажеме дека постои армија од илјади членови  занемарена и запоставена. Осекогаш сме плакале перснален данок, хонорарите се исплаќаат автоматки заедно со персонален данок.  Тенденциозни се тврдењата дека естрадата не плаќа даноци , кажа меѓу другото Благоја и додаде:

„Владата ни рече дека ова е гест на добра воља да се помага на добра воља, но тоа не е она големиот круг од браншата го очекуваше. Но, најпогодена е нашата бранша. Сега е битно лугето кои егзистираат од музика да се најде соодветно решени и да им се озвозможат услови за работа, како што им се дозволи на другите, па ние не сме сираци во оваа држава, рече Благоја.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background