Повторно целосно пребројување на гласачките ливчиња бара Цивил Центар за слобода

Ова е едно од барањата на граѓанскиот сектор Цивил Центар за слобода изнесено во 55 тото издание на Ноќен Експрес.

Џабир Дерала од Цивил смета дека 1 милион гласачки ливчиња не е тешко да се пребројат нешто што во Македонија не се случило досега , но се случило во други многу посериозни општества вели Дерала.

Toj додава дека ова го бараат врз основа на големиот број нерегуларности на овие избори а како една од нив ја наведува појавата на огромен број неважечки гласачки ливчиња на кои граѓаните недвосмислено гласале за една партија вели Џабир Дерала за Ноќен Експрес 55 то издание кое се емитуваше ден по изборите.

Доколку тоа не се направи под изговор дека ДИК нема средства за тоа од Цивил се понудија да ја завршат таа работа со помош на колегите од ГОНГ Хрватска.

Бараме исто така и итна ревизија на ДИК и сите нејзини тела и итна реформа на оваа институција, ги пренесе барањата на Цивил, Џабир Дерала.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background