После овој изборен резултат ДУИ неможе да формира Влада

ДУИ не може да влезе и формира влада затоа што со бројот на пратеници што го освои не го остварува ни Бадентеровиот принцип.

Тројца од дваесетитројцата пратеници албанци се вон албанските партии, тие се во СДСМ вели за 56 тото издание на Ноќен експрес политичкиот аналитичар Алберт Муслиу.

Дури и тоа кога би се случило “пазарот“ на ДУИ би бил тежок вели Муслиу.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background