Поцков: Во најголемиот ек на пандемијата во казино бизнисот во Гевгелија се отпуштени 850 работници

Гевгелија како погранична општина е една од општините која што претрпе најмногу економски штети во екот на корона кризата.
Ако пред короната според Агенцијата за вработување која води евиденција за општините Гевгелија, Дојран и Богданци имало само 560 невработени, сега податоците велат дека бројката е зголемена на 2000 невработени лица, изјави градоначалникот на општина Гевгелија, Сашко Поцков, во емисијата Стадион на Канал 77.
„ Од оваа вкупна бројка на невработени, 850 лица се отпуштени во казинскиот бизнис,“додава Поцков.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background