#СедиДома и слушни ја „Мојата улица“ на Васил Гарванлиев

Пејачот Васил Гарванлиев најавува посебно музичко доживување, низ one take видео, со пеење во живо, за неговата автобиографска тема „Мојата улица“.

Со оглед на тоа што, како што вели Васил, ова е прв пат кога сите ние се наоѓаме на една иста позиција без разлика во кој дел од светот живееме, времето кое го живееме станува совршено токму за една ваква песна.

„Мојата улица“ фицијално беше промовирана на концертот во неговата Струмица, но се раѓа во комбинација со видео токму во момент кога сите сме дома, додека не потсетува на значењето токму на првиот дом и првата адреса.

„Сакам да упатам посебна поддршка до сите уметници каде и да сте! За никого не е лесно, но запомнете дека МУЗИКАТА е таа која прва заминува и која најмногу нѐ спојува во време на криза. Сите го говориме и разбираме нејзиниот јазик. Таа нѐ допира, нѐ лечи и нѐ инспирира.“ – вели Васил.

Ако додека сте дома, истовремено сте и жедни за чиста, гола емоција низ песна, потпишана со уникатниот вокал на Гарванлиев,  во домашната агенда за уживање за утре, запишете си дека премиерата на „Мојата улица“е закажана за 4 април, во 17 часот, на неговиот официјален канал нa Youtube.

 

(English – below)Здраво на сите! Како сте? Ова е прв пат кога сите ние се наоѓаме на една иста позиција без разлика во кој дел од светот живееме. Одтука, сакам да упатам посебна поддршка до сите уметници каде и да сте! За никого не е лесно, но запомнете дека МУЗИКАТА е таа која прва заминува и која најмногу нѐ спојува во време на криза. Сите го говориме и разбираме нејзиниот јазик. Таа нѐ допира, нѐ лечи и нѐ инспирира. Оваа сабота ќе го промовирам мојот најнов музички видео запис – автобиографска македонска песна која случајно се вклопи со целата ситуација. (Официјалната промоција беше на мојот концерт во Струмица) “Мојата улица” говори за “Дома” и љубовта кон нашата прва адреса. За да ја доловиме суштината на оваа приказна, решивме да снимиме one take видео со пеење во живо. Заедно ќе го надминеме и ова! Сакајте ги и бидете со вашите најблиски, бидете силни, чувајте се и следете ги сите препораки. #седидомаВидеозаписот ќе биде објавен на мојот YouTube канал оваа сабота. https://m.youtube.com/channel/UCN60TALxj3dKCb17c0xivVw !!!Subscribe!!! Добредојдовте на мојата улица! Ве сакам, Васил🎤 🎶 Vasilco 🎹 Davor📝 Џамбазов 🎥 Gjorgi – VacevHello my beauties! How are you? This is the first time we are all in the same position no matter where we are in the world.Stay strong. Stay smart. Stay safe. This is special shout out to all the Artists out there. It’s not easy but remember that Music and the Arts are always the first to go and first to come back in a time of crisis.We all speak music. It touches us. It heals us. It inspires us. I’m going to release a new song/video this coming Saturday. It’s a Macedonian autobiographical song that is perfectly appropriate for this time.https://m.youtube.com/channel/UCN60TALxj3dKCb17c0xivVwSubscribe above to stay tunedIt’s speaks about home … your street … your first address. Love the ones you’ve got and check in on them. To capture the rawness of the story and message we decided to do a live one take video.We will get through this together. Coming this Saturday on my YouTube channel. I love you, and … welcome to my street. Vas

Gepostet von Vasil Garvanliev am Donnerstag, 2. April 2020


Во етер
Наслов
Изведувач

Background