Јакимовски од ФИНКИ: Платформата за учење обединува 270.000 ученици и наставници и чини 0 денари (видео)

Професор Боро Јакимовски, кој е еден од креаторите на Платформата за учење на МОН, во емисијата „Стадион” објасни дека оваа платформа користи две големи парчиња  – првиот е алатката Мудл,  што ја користат образовните институции во светот што е слободен софтвер. Додека втората е Мајкрософт тим за интеграција на видео алатките и комуникација. Оваа платформа не чини ни денар, бидејќи користи слободен софтвер, кој се користи веќе 18 години.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background