16 филмови кои се сериозни кандидати за „Оскар“

Филмската фестивалска сезона е во полн ек, а со паралелно со тоа се буди и љубопитноста кај „филмофилите“.

Календарски далеку е манифестацијата „Оскар“, но она што се случува за време на актуелните филмски фестивали е увертира за тоа што можеме на стартот на 2020-та да го очекуваме во оскаровска смисла.

Ако размислувате да погледнете некој добар филм кој има шанса да ја заработи златната статуетка, изберете некој од шеснаесетте за кои повеќе детали можете да дознаете ТУКА.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background