ГДУ

Состанокот со Вархеи бил побаран и закажан кон крајот на минатата година и не бил врзан со случувањата во Охрид. Ова во емисијата „Стадион“ на Канал 77 го истакна Георги Трендафилов од Граѓанско демократската унија кој неделава беше еден од македонските бугари во Брисел на средба со еврокомесарот Оливер Вархеи. Со еврокомесарот како што истакна […]

Зборувајќи во „Стадион“ за најавата на премиерот Димитар Ковачевски за отворање на културен центар во Благоевград, Бугарија, Ѓорѓи Трендафилов од партијата ГДУ препорача прво тоа да го направи на територија на Македонија, па потоа во Бугарија. Трендафилов, при тоа, потсети на манифестацијата во Општина Липково на 2 мај, на која ќе биде промовиран дваесет метарски […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background