Дарко Димовски

На почетокот на емисијата „Стадион“ на Канал 77, првиот човек на ССМ, Дарко Димовски беше прашан дали знае како е да се работи во реалниот сектор во производството и некогаш во животот работел. Димовски рече дека не само што знае, туку почнал да заработува од својата 17-та година. -За сите тие душегрижници да кажам дека […]

По пример на Италија, која најмногу ги почувствува поседиците од коронавирусот, Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) предлага прогласување на мораториум на сите договори за вработување поради економски, организациони, технолошки и други причини. Овој предлог во гостувањето во емисијата Стадион на Канал 77, го образложи претседателот на ССМ, Дарко Димовски. -Оваа мерка е применета за […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background