дкск

Според првата антикорупционерака Билјана Ивановска во државата досега никој не е казнет за злоупотреба на службени возила за приватни цели иако има милион примери, особено за време на изборните процеси. „ Ние изготвивме регистер за службени возила, ги има околу 2000 и секој може да пријави според тој регистар дека одредено службено возило се користи […]

Членотот на Државната комисија за спречување на корупцијата и суди на интереси (ДКСК) Нури Бајрами објаснува кои се слабостите на јавните набавки на општините. -Имаме и влошена конкуренција, со помалку понуди. Имаме често поништување на набавките. Имаме прилагодување на технички спецификации блиски до одредени понудувачи, чудо анекси на набавките – куп слабости што се детектирани. […]

Политиката создава многу лош клиентелизам. Стручните луѓе се тргаат настрана. Ги охрабрувам, да не трпат притисок, е пораката што во емисијата Стадион на Канал 77 ја упати Нури Бајрами, член на Државната комисија за спречување на корупцијата и суди на интереси (ДКСК). – Имаме над 20 случаи на пријави од свиркачи. Ако сакаме да го […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background