емисја

Ние сме подемократско општество од Бугарија и тоа го докажува и денешниот ден кога тие доаѓаат со намера да навредуваат и омаловажуваат, а ние кога одиме во Бугарија не го правиме тоа, вели лидерот на „Македонски концепт“, Павле Богојески. Во емисијата „Стадион“ на Канал 77 тој апелираше „да се игнорираат бугарските глупости“ и да не […]

Учебникот по историја за пето одделение, кој деновиве предизвика бура од реакции поради воочените грешки во содржинските факти , но и бројните лекторки грешки, беше тема на дискуси и во денешното издание на емисијата Стадион на Канал 77. „Секој треба да преземе одговорност за работите за коишто е задолжен и за кои се зафатил да […]

Буџетот за 2023 година, беше тема на денешното издание на емисијата Стадион на Канал 77. Пратениците Бојан Стојаноски од ВМРО-ДПМНЕ и Лидија Тасевска од СДСМ, дебатираа на оваа тема. „Буџетот е со дупка од 1,5 милијарди евра и сметам дека тоа е нешто што Република Македонија нема да може да го издржи и ќе требаат […]

Ние и сега имаме пристап до дел од европските фондови, конкретно ете имаме до програмата „Медиа“ и македонски филмови имаат добиено средства од оваа програма. Проблемот е што не сме доволно компетитивни, затоа што овие фондови имаат критериуми. Пример тоа е публиката, а за копродукција е потешко со европска земја заради трошоците за правење филм, […]

Во моментов имаме режим на стабилен раст на бројот на новозаболени, но тој стабилен раст е со 450 дијагностицирани на дневна основа.Регистрирани е минимален пад, а деновиве тој пад е под минимална единца. Тоа е последните 14 дена – без зголемување и намалуваме на бројката и тоа е речиси одвај мерливо поместување. Ова е почетната […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background