Жан Митрев

Хемофилтрацијата не се прави само на пациенти заболени од коронавирус, туку за различни проблеми и не е скапа метода. Скапа е во однос на потрошните материјали и средствата кои се употребуваат, но е животоспасувачка за многу пациенти. Ова го истакна кардиохирургот Д-р Жан Митрев во гостувањето во емисијата „Стадион“ на Канал 77. Зборувајќи за актуелната […]

Тимот на д-р Жан Митрев заокружи полнолетство и направи резиме на успесите и предизвиците во минатите години. Кога почнаа беа малку на број. Десетина вработени, работеа во мал простор во поранешната „Воена болница“. Денес повеќе од триста вработени, функционираат по концепт става акцент на персонализирана медицина базирана на генетската предодреденост на секој пациент. „Голем исчекор […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background