историја

Погубен е концептот на мултиперспективност, односно давање на повеќе перспективи за една историска тема, настан или личност за промената на учебниците по историја за основно образование што се договара во Историската комисија, е ставот на професорот Митко Панов изнесен во емисијата „Стадион“ на Канал 77. Овој став професорот по историја го објаснува дефиницијата на националната […]

Бугарскиот историчар, професорот Стефан Дечев во интервју „Стадион“ на Радио Канал 77 вели дека заедничката комисија е на долгорочни патеки, но досега ништо не завршила работа иако мисли дека многу нешта се побрзи и појасни за решавање. Големиот проблем е што Бугарската страна мисли дека сто проценти од вистината е на нејзина страна и смета […]

Историчарот Петар Тодоров кој е и член на бугарско-македонската комисија за историја и образование, во емисијата „Стадион“ на Канал 77 тврди дека не е точна изјавата на нивниот колега член на комисијата од бугарска страна дека Цар Самоил бил договорен па потоа македонските колеги  се премислиле. „ Тоа што е договорено е договорено, во однос […]

https://www.youtube.com/watch?v=JUlfb8hAamM&feature=youtu.be

Во денешниот свет опседнат со храна, нови ресторани се отварат преку ноќ и се затвараат многу брзо по нивното отворање. Според една студија 60% од рестораните не ја преживуваат првата година, додека 80% не успеваат да опстанат подолго од пет години. Иако е тоа точно за многу модерни ресторани, голем број стари ресторани во светот […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background