Македонија не е само Скопје

Прилеп веројатно е рекордер по број на поднесени кривични пријави за работењето на претходниот градоначалник, Марјан Ристески, како и некои од екс-директорите на институциите. Во билтените на МВР повремено можат да се најдат нови вести за нови предмети доставени во Освновното јавно обвинителство, каде главно се повикува на членот 353 од Кривичниот законик, односно злоупупотреба […]

https://mms.mk/wp-content/uploads/2019/02/10.-MAKEDONIJA-NE-E-SAMO-SKOPJE-02.01.2019-V1.mp3

Над 195.000 евра граѓански пари во 2019 година ќе бидат потрошени за ФК “Брегалница“ од Штип. Клубот е второлигаш, кој заврши на петтото место по есенската сезона во Втората фудбалска лига – Исток. Сегашната локална власт на СДСМ, која од улога на опозиција го критикуваше ВМРО ДПМНЕ дека за три години потрошило милион евра за […]

https://mms.mk/wp-content/uploads/2019/02/8.-MAKEDONIJA-NE-E-SAMO-SKOPJE-27.12.2018.mp3

Здравствените домови во поголем дел од општините од источна Македонија,кубурат со лекари специјалисти…Тие стануваат ,,бело злато,,за жителите од овој крај.Ниту нови закони, ниту нови мерки не можат да ги задржат во земјава . . . Доне Јовановски од Саса, Македонска Каменица го затекнавме во една од специјалистичките ординации во Штип.Во Македонска Каменица нема интернисти па […]

https://mms.mk/wp-content/uploads/2019/02/9.-MAKEDONIJA-NE-E-SAMO-SKOPJE-02.01.2019-V2.mp3

Каде завршува обидот да се добие добро работно место во Македонија, а каде почнува желбата да се оствари подобра кариера во економски далеку поразвиени земји? Тенка е линијата, велат повеќе млади луѓе со кои разговараме. Сите од еден ценат дека е тешко да се замине од дома, но,различни им се размислувањата кога треба да престатанат […]

https://mms.mk/wp-content/uploads/2019/02/7.-MAKEDONIJA-NE-E-SAMO-SKOPJE-25.12.2018.mp3

Хуманоста ја отсликува големината на еден човек.Таа е најчовечната особина, доблест за секој поединец.Низ приказната на две семејстава,на Валерија Зафировска од Штип и Никола Новоселски од село Муртино, ја пренесуваме нивната битка со времето, битка која што значи живот за нивните деца . Како ја прифатиле реалноста? Како се снаоѓаат низ лавиринтите на опшtеството, како […]

https://mms.mk/wp-content/uploads/2019/02/5.-MAKEDONIJA-NE-E-SAMO-SKOPJE-01.11.2018..mp3

Во етер
Наслов
Изведувач

Background