математика

За оние кои веќе немаат допирни точки со математиката, ајде на кратко малку да ве провериме и потсетиме.  Дали се сеќавате што е разликата меѓу синусоидно и хармонично движење? 1. За инженери: 2. За оние кои се тапа во математика, ова е синусоидно движење: 3. За тапа математичари, ова е хармонично движење: 4. За тапа […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background