недостиг

Група научници од Канада изработија досега најголема студија во светот за ефектите од недостиг на сон врз мозокот. Тим од Универзитетот „Вестерн“ во Онтарио бараша од доброволци ширум светот да се пријават на олајн когнитивен тест, врз чија основа се гледа влијанието од недостигот на сон врз помнењето и на способноста за концентрација. „Изгледа едноставно, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background