Општина Центар

Никој не сноси одговорност при донесувањето на урбанистичките планови во општините па дури и во случаи кога се утврдува постоење на одредени неправилности во истите, рече денес при своето гостување во емисијата Стадион на Канал 77, Јане Димоски советник во Општина Центар и активист во невладината Шанса за Центар, потенцирајќи дека иако постојат правилници со […]

„Комуницираме со градоначалникот професионално, како и претходно пред мојата оставка “, изјави Јана Белчева Андреевска, советничка во Општина Центар  во  „Стадион” на Радио Канал 77. Мораториумот беше една одлука зад која застана заеднички Советот на Општина Центар за да покаже со какви се предизвици се соочува урбанистичкото планирање кое носело такви погубни резултати за квалитетот на […]

„Имаме комуникација на седниците на совет ги кажуваме своите критики,сепак СДСМ во општина Центар го има мнозинството и со тоа нормално го има последниот збор” вели Сергеј Попов – координатор на советничка група на ВМРО ДПМНЕ во Општина Центар во емисијата „Стадион” на Радио Канал 77. Според него беше ветено дека ќе се воведе мораториум […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background