отпад

Инспекцискиот надзор е една од областите, во кој се проценува ризик од корупција. Постојната правна рамка и институционалните капацитети наметнуваат целосно самостојно дејствување на инспекторите, без системска и редовна контрола на нивната работа. Затоа, интегритетот на инспекторите е клучен фактор дали ќе се случи корупција или не. Самостојното дејствување на инспекторите доведувакон ризик за несовесно […]

Некои земји со отпадот се справуваат одлично, други тешко. Јапонија е пример од првата група. Во видеото во прилог погледнете зошто.  


Во етер
Наслов
Изведувач

Background