реформи

Адвокатот Панче Тошковски од ВМРО-ДПМНЕ при  гостувањето во денешното издание на емисијата ,,Стадион“ на Канал 77, изјави дека не верува во реформите кои што ги спроведува оваа власт, чие владение го оквалификува како елементарна непогода. ,,По кои критериуми ќе се прават реформите во судството, филтирањето, кој ќе го врши тоа филтрирање, никој нема доверба во […]

„Голем проблем е што нема суштински проблеми, ако зборуваме само за оваа идеја и проектна група професори кои се ангажирани од Министерството за образование и наука можеме да најдеме и добри и слаби страни. Јас зборувам општо за целиот процес на образованиe “, изјави професорот и поранешен заменик министер за образование и наука, Петар Атанасов. […]

Претседателката на Комисијата за образование и наука на ВМРО ДПМНЕ Весна Јаневска, во емсијата „Стадион“ на Радио Канал 77, изјави дека како партија се апсолутно за реформи, кои се неопходни во нашата држава, кои се  потребни не само поради лошите резултати на надворешните и домашни тестирање на учениците, туку и затоа што апсолутно треба да […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background