роденден

Точно во 10 часот, тој 4 октомври 1991 година првпат кажавме „Добар ден“ на фрекфенцијата 102,7 MhZ. Фрекфенциите се зголемија на 34, радиото стана радиовизија со мултиплатформско новинарство, но едно остана исто – магијата во етерот. Да, пред точно 30 години една група завршени студенти полни себе, водени од идејата на Горан Гаврилов, се одважи […]

Македонскиот продуцент и DJ, Нино Манчини за својот 29ти роденден наместо торта тој своите фанови ги почасти со бесплатна компилација од 6 авторски техно траки кои се комбинација од најнови и постари изданија. Компилацијата можете да ја симнете од следниот линк. Нино Манчини својата музичка кариера започна да ја гради помеѓу македонските и италијанските клубови […]

Дваесет и осум свеќи ќе изгаснат денеска на роденденската торта на Радио мрежа Канал 77. Првото приватно национално радио во земјава и овој роденден го слави ширејќи ја магијата во етерот преку своите 35 фреквенции. Приказната на единствениот национален медиум чие седиште е во Штип почна да ја пишува еден ентузијастички социолог кој во 1991 […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background