Софија

Зборувајќи во „Стадион“ за најавата на премиерот Димитар Ковачевски за отворање на културен центар во Благоевград, Бугарија, Ѓорѓи Трендафилов од партијата ГДУ препорача прво тоа да го направи на територија на Македонија, па потоа во Бугарија. Трендафилов, при тоа, потсети на манифестацијата во Општина Липково на 2 мај, на која ќе биде промовиран дваесет метарски […]

Зошто Ванчо Михајлов последните години од животот ги помина мирно во Рим се до својата смрт во 1990 година, без обид да биде ликвидиран од партизаните, а потоа и од левичарската власт во Македонија? Одговорот на овие прашања ги даде професорот Ѓорги Чакарјаневски, која кажа дека бил заштитуван од како што рече, „нашата УДБА“. Нашата […]

Дописникот на МИА од Софија, Николај Крастев,  беше гостин во денешното издание на емисијата Стадион на Канал 77. Тој не верува дека на 14 декември на самиот на ЕУ, ќе дојде до откочување на процесот за утврдување на датум за почеток на преговорите на Македонија со ЕУ. „ Не е реално да се мисли дека […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background