сојузник

Красимир Каракачанов,  бугарски вицепремиер и министер за одбрана во интервју на радио Канал 77, изнесе став дека историски факт е дека бугарската власт и цар биле сојузници на Германија и Хитлер, но тоа не значи дека Бугарите треба да бидат нарекувани фашисти. Прашан за масакрот во Ваташа, Каракачанов рече дека се случил поради војувањето на […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background