Цветковска: Секој град во Македонија има по еден или двајца, Нефи Усеини (ВИДЕО)

Нефи Усеини есамо Охридскиот симбол,секој град во Македонија има по еден или двајца , Нефи Усеини. Не се проблем само дивоградбите туку комплетно визијата за урбанизација. Урбанизацијата не е градење само, туку одредува каков живот ќе имаме сите ние, изјави новинарската од IRL, Сашка Цветковска при гостувањето во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77.

Во случајот со Нефи Усеини, видовме пораз на институциите и нивна не можност да одговорат на предизвикот да се справат со корупцијата, има низа институции кои потфрлија , вели Цветковска.

Макеоднија како мала земја, е екстремно корумпирана земја. Во нашата земја нема демократија, вели Цветковска во нашата земја постои партократија. Медиумите се окупирани од бизнисмените, секоја чест на исклучоците, се водат од луѓе чиј интерес не е медиумскиот бизнис, туку нивните други бизниси.

„Усеини се уште гради во Охрид, не знам дали скоро сте поминале низ Охрид, вели Цветковска, Нефи Усеини изведува уште една зграда близу неговата претходно. Во Охрид ништо не е променето и не само што не е променето туку е и влошено“, вели Цветковска.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background