Влегуваат сиромашни во политиката – излегуваат милионери

За разлика од Трамп кој влезе богат во политиката, кај нас влегуваат сиромашни во политиката а излегуваат милионери, вели во 47ото издание на Ноќен експрес, истражувачот Џељал Незири.

Незири смета дека поради големиот обрт на средства политиката во Македонија треба да се рангира како индустриска гранка.

Во Македонија во 2015 година направен е обрт во политиката од 15 милиони евра за плати, патарини и останати трошоци и покрај тоа што во 2015 година немаше избори.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background