Даневски: ВМРО-ДПМНЕ и локални моќници ме ставија во затвор (видео)

Според Зоран Даневски АД Џумајлија кога тој бил сопственик се развиваше и успешно работеше, а сега атрактивниот имот го раскрчмија локални моќници и ништо не работи, се’ е пропаднато.
– Винаријата ја зема Езимит, хотелот, адвокатот Бошков, лозјата Зегин…Политичкото инаетење на мојот брат Слободан и тоа што не прифатив да им ја дадам компанијата за џабе, го налутија ВМРО ДПМНЕ и ги уништија комбинатот и нашите семејства. Мене ме затворија, не’ оставија без имот и пари, ми ја земаа и семејната куќа, а децата ни ги избркаа по светот – вели Даневски, кој во штипскиот затвор лежи 4 години.
Тој бил единствениот бизнисмен кој заради стокови резерви добил затворска казна. Сите други злоупотреби и во Жито Вардар – Велес и во Живо Продукт – Свети Николе, Жито Прилеп, завршиле со условни пресуди и опомени.
– Мојата судбина и моите поуки треба да ги слушне секој за да не се залетува во грандиозни, големи проекти и пари. Нема ништо поважно од семејството – порачува Даневски во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background