Ноќен Експрес – Емисија 10

Ноќен експрес се чуди: нели е малку контрадикторно тоа што од една страна Владата плаќа субвенции за македонски музичари, а од друга страна, македонската музичка сцена трпи недостаток на фестивали? Значи, јас добивам субвенции за моја нова песна и толку. Неколкупати ќе ме пуштат на радио, малку на ЈуТјуб и веќе немам каде да продолжам. Додека пак, на фестивалите како Пивофест, Пиволенд, Виноскоп и ред други….. секоја година ги гледаме истите музичари од регионот…..Хладно Пиво, Саша Ковачевиќ, Дубиоза Колектив, САРС….. е сега, може му дале аманет на Канго да запее на Пивофест….


Во етер
Наслов
Изведувач

Background